În prim-plan

100 de hectare cuprinse de flăcări la Niculițel


Seara trecută, pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs în apropiere de comuna Niculițel din județul Tulcea.
Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost înregistrat în jurul orei 18:00 și anunța un incendiu de proporții care se manifesta pe dealurile din zona localității Niculițel cu flacără la vegetația uscată.
Echipajele de pompieri ajunse la fața locului în timp operativ, au reușit în scurt timp să localizeze incendiul și să-l țină în limitele găsite, iar în jurul orei 23:30, toate focarele au fost lichidate, misiunea fiind încheiată după mai bine de 5 ore.
În urma incendiului au fost afectate aproximativ 100 de ha de vegetație uscată și miriște, iar riscul ca flăcările să ajungă la lizieră și arbori a fost limitat.

Pompierii fac încă o dată un apel către populație de a nu da foc vegetației uscate și a miriștilor de pe terenurile ori din gospodării. Riscul ca incendiul să scape de sub control este unul ridicat, iar urmările pot fi unele devastatoare!
De asemenea reamintim că această activitate este una stric interzisă și se pedepsește cu amendă a cărei sumă nu este una de neglijat, transmite ISU Tulcea.

G.D.


Lasă un răspuns