Politică/Administrație

122 de minori ucraineni debarcați la Tulcea

Sub coordonarea prefectului Alexandru Dan Munteanu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a asigurat azi preluarea unor cetățeni ucraineni minori proveniți din centre instituționale.


O navă sub pavilion ucrainean a acostat astăzi in jurul orei 21,00 in portul Tulcea , având la bord aproximativ 122 de minori si 13 însoțitori, cetățeni ucraineni. Operațiunea a fost pregătită azi 03.03.2022 in cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea.

Au fost luate măsuri legat de acostarea navei si efectuarea formalităților legale in portul Tulcea, cu sprijinul NAVROM Delta . Au fost asigurate măsuri de ordine publică și operative, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, Birou județean de Poliție Transporturi Tulcea și Inspectoratul judetean de Jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea și Poliția de Frontiera. La fața locului au fost prezenți și reprezentanți Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


După efectuarea formalităților vamale de către Poliția de Frontieră Tulcea, aceștia au părăsit municipiul Tulcea cu 3 autocare private și 2 microbuze puse la dispoziție de către ISU Delta Tulcea urmând să ajungă în centre instituționale din alte județe.
În cadrul transferului nu au fost înregistrate incidente, transmite ISU Tulcea.

G.D.

Lasă un răspuns