Turism

155 de kg de caras confiscate de la pescari recreativi

Un comunicat al Gărzii de Coastă prezintă faptul că polițiștii de frontieră au confiscat 155 de kilograme de caras de la niște pescari sportivi care nu dețineau documente legale.

În data de 02.10.2020, în jurul orei 12.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism pe raza localităţii Tulcea, în care se aflau două persoane, cu vârste cuprinse de 40 și 41 de ani, având domiciliul în Suceava.

În urma controlului documentelor şi al habitaclului autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 155 kilograme pește, specia caras, transportată în lăzi din plastic, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cei în cauză au declarat că întreaga cantitate de pește este destinată consumului propriu.

Conform legii, în acest caz permisul de pescuit este documentul legal care justifică și transportul peștelui. Cei doi pescari s-au ales cu dosar penal pentru deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării.

G.D.

Lasă un răspuns