În prim-plan

1,7 tone de icre de crap confiscate de la braconieri

În data de 11 decembrie polițiștii Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 2 la societăți comerciale, în localitățile Fetești și Hârșova, precum și în alte localități din județele Ialomița și Constanța, într-un dosar penal, în care se fac cercetări privind o grupare suspectată de infracțiuni de furt de motoare de ambarcațiuni, braconaj piscicol și pescuitul ilegal pe fluviul Dunărea.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării sau indisponibilizării, 5 motoare de ambarcațiuni, peste 27.000 de metri de plasă de pescuit, monofilament (interzisă la deținere), 125 de kilograme de sturioni, 6 capete de sturioni (specia morun) tranșate, 1.750 de kilograme de icre de crap și 1.500 de kilograme de porumb.

Pentru încă 1.200 de kilograme de pește din diverse specii (somn, știucă, crap si altele) se efectuează verificări privind proveniența legală a acestora.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al echipelor S.A.S. din cadrul IPJ Ialomița și Constanța,  și al unor polițiști operativi din cadrul Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi București și Constanța, informează Poliția Română.

O.G.

Lasă un răspuns