În prim-plan

172 kg de scrumbie confiscate azi noapte la Sf. Gheorghe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean români care transporta, cu autoturismul, cantitatea de 172 kilograme peşte fără documente justificativ.

În data de 06.05.2021, în jurul orei 00.30, poliţiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, acţionând în baza informaţiilor deţinute, împreună cu un reprezentant al A.R.B.D.D., au oprit pentru control un autovehicul pe raza localităţii Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea.

S-a stabilit faptul că persoana care conducea autovehiculul este cetățean român, în vârsta de 42 ani, cu domiciliul în Sulina, judeţul Tulcea, iar în urma controlului documentelor şi habitaclului autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit şapte saci din rafie ce conțineau pește în stare proaspătă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că peştele transportat este în cantitate totală de 172 kilograme din specia scrumbie, iar persoana nu a prezentat documente de proveniență sau pentru transportul peştelui.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării”, prevăzută de art. 64 lit. h din OUG 23/2008 actualizată, informează Garda de Coastă.

O.G.

Lasă un răspuns