Politică/Administrație

27 martie: 176 de persoane în carantină la Tulcea

Astăzi, 27.03.2020, de la ora 08.00, în cadrul şedinţei Grupului de Coordonare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au prezentat actualizări ale bazei de date cu persoanele aflate în autoizolare, ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

-la nivelul județului Tulcea, la data de 26.03.2020, sunt înregistrate 2901 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creștere față de ziua precedentă. Până azi, 27 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 453 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 176 persoane. Până azi, 27 martie 2020 a ieşit din perioada de carantină 18 persoane.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 9820 controale persoane din care 2584 în data de 26 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 26.03.2020. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 308 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 702.660 lei.

Tot astăzi toate persoanele aflate în carantină au fost sunate de către consilierii Cancelariei Prefectului pentru a sumariza eventualele probleme legate de cazare, hrană, apă si alte materiale de igienă personală. Toate doleanțele au fost centralizate și transmise D.S.P. și proprietarului spațiului de carantinare pentru rezolvarea celor semnalate.

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Rugăm cetățenii județului Tulcea să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE numărul 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care cetățenii pot primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Românii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județului Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național,

comunică Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Tulcea prin intermediul prefectului județului.

(O.G.)

Lasă un răspuns