Pe scurt

350 de kg de pește confiscate în zonele Văcăreni și Ostrov

La data de 6 februarie a.c., polițiștii Postului de Poliție Văcăreni au desfășurat mai multe activități în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, polițiștii au depistat, în localitate, un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Văcăreni, județul Tulcea, care transporta cantitatea de 158,4 de kilograme de pește proaspăt, fără a avea documente justificative de proveniență.

Întreaga cantitate de pește, în valoare de aproximativ 817 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul și comercializarea, fără documente legale a peștelui, icrelor și produselor din pește.

În data de 06.02.2019, în jurul orei 19.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localității Lipnița, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, condus de cetățeanul român M.L., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomița.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în habitaclul autovehiculului, cantitatea de 200 kilograme de peşte, diferite specii, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun, se arată în comunicatele IJP Tulcea și ale Gărzii de Coastă.

G.D.

Lasă un răspuns