În prim-plan

Acțiune a poliției rutiere Tulcea. Peste 570 de sancțiuni!

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului de General al Poliției Române s-a desfășurat la nivel național acțiunea ROADPOL – FOCUS ON THE ROAD, înscrisă în Calendarul de activități al Rețelei Europene a  Polițiilor Rutiere  pentru anul 2020.

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa au vizat constatarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul la care este expusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

Astfel, acțiunile polițiștilor s-au concentrat pe depistarea conducătorilor auto care nu poartă centura de siguranță, folosesc telefonul mobil în timpul condusului sau desfășoară alte activități de natură a distrage atenția.

În județul Tulcea, în cele șapte zile de acțiune, au fost oprite pentru control 833 de autovehicule, fiind constatate 575 de abateri cu caracter contravențional ( dintre care 96 pentru neportul centurii de siguranță și 47 pentru utilizarea telefonului mobil), în valoare de aproximativ 333.500 de lei. Cele mai multe contravenții au fost constatate de polițiștii Serviciului Rutier și de cei ai Birourilor Rutiere Tulcea și Măcin, informează comunicatul IPJ Tulcea.

G.D.

Lasă un răspuns