În prim-plan

Acțiune anti-braconaj a Gărzii Naționale de Mediu, în Delta Dunării


500 de metri de plase ilegale de pescuit au fost confiscate la finalul săptămânii trecute și zeci de puieți vii, care au fost găsiți în echipamentele ilegale de pescuit au fost redați naturii, într-o acțiune anti-braconaj desfășurată pe Lacul Razelm, de Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării (CRBDD), din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (GNM).
„Acțiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislației de mediu în vigoare, desfășurarea activității de pescuit comercial, familial și recreativ/ sportiv, transportul și comercializarea peștelui, precum și combaterea braconajului piscicol și s-a desfășurat cu o ambarcațiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie și Complexul Insula Dranov”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.
Verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât și persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament având o lungime totală de aproximativ 500 de metri. Plasele de acest tip sunt interzise în România, așa că braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.
În același timp, a fost confiscata o cantitate totală de 43 de kilograme de pește din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată conform legislației, către un agent economic specializat și autorizat pentru achiziția și comercializarea peștelui. Mai mult decât atât, în uneltele de pescuit ridicate în vederea confiscării au fost găsite capturate și mai multe zeci de exemplare de puieți din speciile crap și șalău, a căror prindere este, de asemenea, interzisă de legile din România, toate aceste exemplare vii fiind redate mediului natural, postează instituția pe o pagină social-media.
G.D.

Lasă un răspuns