Reporter pe teren

Acțiuni anti-braconaj la Tulcea


Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat un cetățean român în timp ce transporta cu ajutorul unui autoturism cantitatea de 34 kg de pește proaspăt, pentru care nu deținea documente justificative. Totodată, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost identificate și 240 metri de plasă mono-filament.

În data 10.11.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliției de Frontieră Tulcea au procedat la efectuarea controlului asupra unui autovehicul, pe raza localității Sălcioara, în care se aflau două persoane, în vârstă de 48, respectiv 54 de ani, ocazie cu care, în portbagaj, au descoperit cantitatea de 34,6 kg de pește proaspăt, specia crap caras și plătică, si mai multe plase mono-filament, pentru care persoanele nu au putut prezenta documente justificative.

În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat faptul că plasele au o lungime totală de 240 metri.

Cele două persoane au declarat faptul că, fiind la pescuit, au descoperit pe malul lacului plasele în care se afla peștele și au decis sa folosească peștele pentru consum propriu.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor dedeținerea şi transportul de pește, fără documente legale și deținere/utilizare plase mono-filament iar întreaga cantitate de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, transmite Garda de Coastă.

G.D.


Lasă un răspuns