Amenzi în valoare de 700.000 lei în 24 de ore

 În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 817 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 63.242 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 3.790 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 700.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemplu:

BRĂILA – eveniment privat întrerupt

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 22.20, polițiștii și jandarmii din Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un restaurant din Brăila, avea loc o petrecere aniversară la care participau aproximativ 40 de persoane.

Astfel, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.450 de lei, participanților, organizatorului evenimentului și administratorului restaurantului, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legii 349/2002, pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, au fost luate măsuri de intrare în legalitate, desfășurarea evenimentului fiind întreruptă, transmite Poliția Română.

G.D.

Lasă un răspuns