În prim-plan

Aproximativ 200 kg de pește confiscate de polițiștii de frontieră constănțeni

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit un cetăţean român care transporta, într-un atelaj hipo, cantitatea de aproximativ 200 kilograme de peşte, fără documente legale.

În data de 19.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au oprit în zona Dervent, judeţul Constanța, un atelaj hipo, în care se afla cetățeanul român P.M., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra atelajului hipo, polițiștii de frontieră au descoperit șapte saci, în care se afla cantitatea de 195 kilograme de peşte, specia fitofag, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov-Silistra au descoperit plase de pescuit tip monofilament cu o lungime de 200 de metri, într-o mașină condusă de un cetățean român.

În data de 19.11.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov – Silistra, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul român N.M., în vârstă de 60 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul mașinii, două plase de pescuit, tip monofilament, în lungime totală de 200 de metri, a căror deținere și introducere în România este interzisă.

Polițiștii de frontieră au procedat la ridicarea plaselor tip monofilament în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere a uneltelor de plasă de tip monofilament, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, informează Garda de Coastă.

(G.D.)

Lasă un răspuns