Politică/AdministrațieTurism

ARBDD – Plan de acțiune provizoriu

Azi, 15 iunie 2023, la Sala M. Kogălniceanu s-a desfășurat ședința Consiliul Consultativ al Rezervației Biosferei „Delta Dunării” având ca subiect principal discutarea Planului de acțiune provizoriu, întins pe șase luni, și care urmează să fie aprobat prin ordinul ministrului mediului deoarece fostul plan a expirat, iar cerințele finanțării proiectelor ARBDD impun adoptarea unui alt document de acest fel.

La întâlinre au fost prezenți Lucian Simion – Președintele Consiliul Consultativ, guvernatorul Gabriel Marinov, reprezentanți ai autorităților locale din Delta Dunării și ai unor instituții, reprezentanții din turism și sectorul de pescuit comercial și recreativ, alți membri, ONG-uri cu interese în Delta Dunării.

Aproape formal, cu un vot împotrivă și o abținere s-a asumat noua propunere, în termenii propunerilor intervențiilor celor prezenți.

Reprezentanții Fundației „La Porțile Deltei”, Ovidiu Ghionu și Sorin Condratov au arătat că discriminarea pescarilor recreativi din Delta Dunării nu s-a ridicat, solicitând ca ARBDD să facă propuneri de remediere în vederea modificării ordinului de prohibiție, precum și a ordinului nr. 159/2011 care stabilește zonele de pescuit recreativ, prin eliminarea Anexei nr. 3.

O.G.

Lasă un răspuns