În prim-plan

ATENȚIE! Noi metode de fraudare a contului de Facebook

În ultima vreme multă lume a căzut victimă spărgătorilor de conturi pe platforma Facebook. Sub masca unei clone a unui prieten se trimite pe aplicația Messenger mesajul „Facebook-ul meu a fost blocat și mi-au spus să aleg 5 prieteni care să mă ajute să obțin un cod de verificare și tu ești unul dintre ei Facebook îți va trimite un cod și tu mi-l vei trimite ca să pot introduce corect. BUN?” Un al doilea mesaj va avea următorul text: „Ar fi trebuit să primești un mesaj text cu un cod pe telefon. Acest cod conține 8 caractere.”

Imediat victima primește SMS un cod din 8 cifre care urmează să fie utilizat la schimbarea parolei contului personal, deci și la însușirea de către o altă persoană a acestuia.

Verifică mai întâi, înainte să furnizezi orice informație primită pe contul tău. În cazul de față, o scurtă căutare pe Google trimite la pagina oficială de Facebook cu privire la aceste informații, cu precizarea: „Funcția Contacte de încredere nu mai este acceptată. Acest lucru înseamnă că prietenii pe care i-ai ales nu te vor mai putea ajuta să revii pe Facebook dacă îți pierzi accesul la cont. Asigură-te că ți-ai actualizat adresa de e-mail și numărul de telefon în setările contului. De asemenea, poți afla mai multe despre cum să-ți menții contul în siguranță.”

Încercarea de însușire a unui profil pe platformele sociale sau a oricăror pagini sau bunuri depozitate în format electornic constituie infracțiune. În aceste cazuri adresați-vă poliției cu o sesizare.

G.D.

Lasă un răspuns