În prim-plan

Banii ITI nu sunt pentru Deltă


După doi ani de ADI – ITI, într-o postare recentă pe contul de Facebook, Președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Daniel Ilușcă, a criticat modul în care se derulează programele de finanțare pe teritoriul Deltei Dunării. Acesta a declarat că ” … nu s-a făcut nici o modificare benefică astfel încât ghidurile lansate nu au permis absorbția de către localnici a nici 0,01 % din bani, și că banii au fost ”mutați” de o mână de oameni, din Deltă pe uscat”. De asemenea, în cuprinsul textului, se arată că principalele probleme ale Deltei țin de viața grea a localnicilor, lipsa infrastructurii și a investițiilor, accesul dificil, colmatările și managementul resursei piscicole iar măsurile de finanțare propuse sunt departe de ale rezolva.

Spre exemplificare, Daniel Ilușcă susține că A.R.B.D.D. aruncă cu bani pe proiecte fără rost cum ar fi: 10 milioane de euro – Proiectul întocmirii ”Planului de management” și 8 milioane de euro – Proiectul modelului de simulare a curgerii apei în Deltă; în loc să se fi cumpărat cu acești bani patru utilaje de dragat.

Întrebat fiind de poziția Asociației, a menționat că ”…patronatul din turism sprijină turismul din Deltă, în toate formele sale, și speră că în ceasul al XII-lea, ca C.J. Tulcea și factorii responsabili să înțeleagă că la acest deziderat trebuie să lucreze în primul rând cei din Deltă, inclusiv aceia care fac turism. Altfel, o să avem, ca și în vremurile trecute, o strategie de turism care a costat sute de mii de euro, în guvernările anterioare, care sa prăfuit acolo și nu a folosit nimănui. Nici măcar celor de la C.J. Tulcea.”

O.G.


Lasă un răspuns