Turism

Barcă scufundată pe Canalul Sulina, la Mila 5. O persoană este dată dispărută


Azi-noapte, în jurul orei 23:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea a fost anunțat despre faptul că pe canalul Sulina între mila 5-6 s-a scufundat o ambarcațiune acostată la mal.
În ambarcațiune se aflau două persoane de sex masculin, domiciliate în București și Ilfov, una dintre ele a fost salvată de niște pescari aflați în zonă, iar cealaltă persoană, în vârstă de 47 de ani, este posibil dispărută.
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență doi subofițeri de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune RIB, Căpitănia Sulina, Poliția Transporturi și ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina – Garda de Coastă.
Persoana salvată de pescari a fost preluată de echipajul ambarcațiunii de la Căpitănie, în șoc hipotermic, ulterior transportată la Sulina.
Forțele de intervenție au reușit ancorarea epavei, iar căutările au fost întrerupte în jurul orei 02:00 urmând ca acestea să fie reluate dimineață, transmite ISU Tulcea.

În continuare se efectuează activități de căutare de către polițiști împreună cu reprezentanți ANR pentru găsirea persoanei dispărute si stabilirea cu exactitate a condițiilor in care a avut loc evenimentul. La activitate participă si reprezentanți ai ISU și ai Poliției de Frontieră, comunică IGP Tulcea.

O.G.


Lasă un răspuns