Politică/Administrație

Bogdan-Ioachim Bulete în locul lui Marinov la ARBDD

28 noiembrie 2023/ Marinov destituit, Bulete guvernator

Prin decizia de azi, 28 noiembrie 2023, a premierului Ion-Marcel Ciolacu, Gabriel Teodosie Marinov a fost înlăturat din funcția de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, fiind numit în locul său directorul executiv, Bogdan-Ioachim Bulete, directorul executiv al ARBDD.

Bulete, tânăr pensionar SRI, a fost șeful poliției locale tulcene, sub mandat PP-DD – după cum afirmă adevărul.ro, ulterior s-a angajat la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării ( ARBDD ), pe funcția de consilier.

A cochetat cu USR, iar pe mandatul guvernatorului Atena Groza a fost numit director executiv. Ulterior, după o scurtă incursiune la Sulina ca șef de inspecție și control a fost repus pe funcția de director.

Oficializarea unui fost SRI-ist la conducerea RBDD nu este o premieră, acest post a fost ocupat de fostul său șef de la Tulcea, Cătălin Țibuleac, numit guvernator în 2019 de premierul PSD Viorica Dăncilă.

Conform deciziei de azi a primului-ministru, Bogdan Bulete este numit în funcția de guvernator a Administrației RBDD ( ARBDD ) ceea ce ar trebui să se confunde cu funcția de guvernator al RBDD.

foto: infotulcea

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns