Braconaj în Delta Dunării cu un motor furat din Suedia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma căreia au descoperit 88 kilograme de pește și 2.225 metri de plase, dar și un motor de barcă furat.

În ziua de 11.03.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia și Grupului de Nave Sulina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în zona lacului „Balbera” cu ambarcațiunile din dotare, au depistat un cetățean român care desfășura activități de pescuit cu unelte neautorizate, dintr-o barcă.
Cu această ocazie polițiștii de frontieră au descoperit 2.225 metri de plasă și 88 kilograme de pește diferite specii.
Totodată, efectuând verificări cu privire la motorul care propulsa ambarcațiunea, marca HONDA, de 90 C.P., s-a stabilit faptul că acesta figurează ca fiind furat din Suedia.
Poliţiştii de frontieră au aplicat o sancțiune contravențională de 10.000 lei și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tăinuire”, plasele, ambarcațiunea și motorul fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, precizează garda de Coastă.

O.G.

Lasă un răspuns