În prim-plan

Braconaj în prohibiție la Pardina, în deltă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat în perioada 26.04.2023 – 27.04.2023 mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit și ridicat sute de metri de plase fir textil și mono-filament, 170 kg de pește și un autoturism.

*În ziua de 27.04.2023 polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, în zona Sireasa, au efectuat controlul asupra unui autoturism condus de către un cetățean român, în vârstă de 23 de ani.
În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 165 kg pește, diferite specii, precum și plase din fir textil și mono-filament, pentru care nu existau documente de proveniență.
Întreaga cantitate de pește a fost ridicată și predată unei societăți comerciale de profil, iar autoturismul și plasele în lungime totală de 510 metri, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

*În ziua de 26.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au efectuat controlul asupra unui atelaj hipo, în care se aflau doi bărbați în vârstă de 25, respectiv 45 de ani, ocazie cu care au descoperit în căruță șase plase de pescuit în care erau capturate aproximativ 15 kilograme de pește, specia crap și plătică.
Peștele, fiind în stare vie, a fost redat mediului natural, plasele în lungime totală de 170 metri au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost conduse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În ambele situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, precizează Garda de Coastă.

O.G.

Lasă un răspuns