Pe scurt

Braconier de 75 de ani salvat de la înec


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au intervenit în sprijinul unui cetățean român care căzuse în fluviul Dunărea, în timp ce se afla la pescuit.

În data de 26.04.2020, în jurul orei 22.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au fost informați de către ISU Dobrogea despre faptul că, pe fluviul Dunărea în zona km flv. 249, se află o persoană căzută în apă, care solicită ajutor.

Imediat, polițiștii de frontieră s-au deplasat la fața locului, unde au identificat persoana, au scos-o din apă și au adus-o în siguranță la mal.

Totodată, s-a constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 75 de ani, desfășura activități de pescuit cu ajutorul a două plase de tip monofilament, în lungime de 52 de metri, interzise la deținere.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, precizează Garda de Coastă.

(G.D.)


Lasă un răspuns