Pe scurt

Braconieri prinși în flagrant la 3 dimineața


Poliţiştii de frontieră constănţeni au depistat doi cetățeni români în timp ce transportau cu ajutorul unei ambarcaţiuni cantitatea de 150 kg de pește proaspăt, pentru care nu dețineau documente justificative. Totodată, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite și 1770 metri de plase de pescuit.
În data 06.02.2022, în jurul orelor 03:00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au supravegheat o ambarcaţiune cu motor, în zona lacului Sinoe – Canalul 2, în care se aflau două persoane. Observând faptul că acestea scoteau din apă plase pentru pescuit, persoanele au fost somate și interceptate de polițiștii de frontieră, ocazie cu care au fost descoperiți 14 saci din plastic, care conțineau plase de pescuit cu captură de pește, diferite specii.


În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plaselor este de 1770 metri și cantitatea de pește este de 150 kg.
Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele, ambarcațiunea și motorul aferent au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Cei doi bărbați au domiciliul pe raza localității Mihai Viteazu.
Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținerea şi transportul de pește, fără documente legale și deținere/pescuitul cu unelte, scule neautorizate și pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit ”, informează garda de Coastă.

O.G.


Lasă un răspuns