Politică/Administrație

Breaking news. Dragoș Simion (PER) este candidatul PSD la Primăria Tulcea

Președintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a anunțat azi, într-o conferință de presă, candidatul partidului la fotoliul de primar al municipiului Tulcea în persoana viceprimarului municipiului, Dragoș Simion, ales pe listele Partidului Ecologist Român.

Dragoș Simion a mai candidat pentru această funcție în anul 2020, din postura de președinte al Filialei municipale Tulcea al Partidului Ecologist Român, obținând un mandat de consilier, ceea ce i-a permis să fie ales pe una dintre cele două funcții de viceprimar.

Conform atribuțiilor sale postate pe site-ul primăriei, în decursul celor trei ani și jumătate de mandat s-a ocupat de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și Biroul Sport, Cultură și Relații Externe.

De curând Partidul Ecologist Român și Partidul Verde au anunțat că au format alianța electorală AER. În măsura în care Dragoș Simion nu a demisionat din partidul pe listele căruia a fost ales, potrivit legii, PER poate retrage sprijinul politic unui consilier local sau județean, situație în care acesta își pierde mandatul, dar practica judiciară arată că un proces de asemenea natură poate dura 2-3 ani, timp suficient ca într-un astfel de scenariu consilierul să rămână în funcție până la alegerile locale anunțate în septembrie 2024.

Potrivit CV-ului, Dragoș Simion are 43 de ani, este om de afaceri și în anul 2003 a terminat ASE București cu specializarea Economia Agroalimentară și a Mediului, iar anul următor, în 2004, a absolvit Facultatea de Drept a Universității Ecologice București.

Ovidiu Ghionu

foto: ziaruldetulcea.ro

Lasă un răspuns