În prim-plan

Breaking news. Noua lege a pescuitului interzice pescuitul comercial, din anul 2023


Deputatul PNL, Bogdan Bola, a anunțat acum câteva minute într-o postare pe pagina de Facebook că proiectul de lege privind pescuitul în România urmează să fie depus la Parlament până la sfârșitul săptămânii.

În ultimele zile ne-am concentrat pe introducerea în lege a unor măsuri necesare pentru refacerea populațiilor sălbatice de pești din habitatele acvatice naturale, un lucru care se face momentan haotic și doar ocazional. Prin legea pe care o propunem o să dezvoltăm pe termen scurt, mediu și lung măsuri necesare pentru reintroducerea, refacerea și menținerea populațiilor sălbatice de pești, în apele de munte, colinare și de șes și în Delta Dunării. Pe lângă unele măsuri radicale de stopare a jafului și a distrugerii faunei piscicole – interzicerea pescuitului comercial pe toate apele interioare începând cu ianuarie 2023, introducerea unui examen pentru cei care doresc să obțină un permis de pescuit și a unei taxe anuale pentru pescarii sportivi și recreativi (obligație scoasă prin ordonanță de către Dragnea)(…), a declarat deputatul.

Bogdan Bola a început de vreo două luni, împreună cu colegul său de partid, Alexandru Kocsis, o acțiune de evaluare a modului în care este reglementat sectorul de pescuit în România și Delta Dunării, concluzionând că este nevoie de o altă abordare a pescuitului, de modificări legislative importante care să ajute la sustenabilitatea acestei activități.

Vom reveni cu detalii odată cu publicarea proiectului de act normativ.

Foto: Bogdan Bola

Ovidiu Ghionu


3 comentarii la „Breaking news. Noua lege a pescuitului interzice pescuitul comercial, din anul 2023

Lasă un răspuns