Pe scurt

Breaking news. Posibile drone căzute în mijlocul Deltei Dunării, la Nufăru

Potrivit ISU Tulcea, în jurul orei 5 dimineața, serviciul 112 a primit două apeluri telefonice care anunțau obiecte, posibile drone, prăbușite în zona localităților Nufău – Malcoci – Valea Nucarilor din județul Tulcea.

Dacă se confirmă, dronele au căzut la o distanță de cca 30 de kilometri în linie dreaptă de la graniță, în interiorul României, fapt ce crește pericolul unor pagube umane și materiale pe teritoriul național și agravează consecințele agresiunii ruse din Ucraina.

La căutări participă echipe ale MApN.

Update: 13 septembrie 2023, ora 18, Comunicat MApN:

„Date actualizate despre fragmentele de dronă descoperite la Nufăru, județul Tulcea

Echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată astăzi, 13 septembrie, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, în vederea analizării și expertizării tehnice.

Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional.”

Foto: arhivă

O.G.

Lasă un răspuns