Reporter pe teren

Cegă descoperită ziua în amiaza mare, la Luncavița

Sturion fără documente legale, descoperit de polițiștii de frontieră tulceni,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au descoperit un bărbat din judeţul Tulcea care transporta şapte exemplare de sturion din specia cegă, pe care le pescuise din apa fluviului Dunărea.

În data de 21.09.2020, în jurul orei 15.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au surprins la malul Dunării, pe direcţia localităţii Luncavița, o persoană care transporta o legătură din rafie, în care se găseau două plase de pescuit cu captură de pește în stare proaspătă.

Cu ocazia legitimării persoanei, s-a stabilit faptul că este un cetățean român, în vârstă de 60 ani, cu domiciliul în județului Tulcea.

În urma verificării plaselor de pescuit, polițiștii de frontieră au descoperit șapte exemplare de pește din familia sturion, specia cegă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale. Bărbatul a declarat că a pescuit cele șapte exemplare de cegă pentru consumul personal.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural, în prezența unui reprezentant Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, conform procedurile legale.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare” conform OUG 23/2008 art. 65 lit. c, transmite comunicatul Gărzii de Coastă.

G.D.

Lasă un răspuns