Turism

Coadă la permisele de pescuit

Azi, în prima zi de după prohibiția la pește, la sediul A.R.B.D.D. din Tulcea, câțiva pescari așteptau îngrămădiți să acceseze automatele de eliberare a permiselor de pescuit și/sau de acces pe teritoriul rezervației. În ciuda ordinului de ieri care stabilește o distanță de 10 metri între pescari, în locurile de pescuit, fără mai multe precizări – de exemplu, dacă au venit patru într-o mașină, sau sunt membri ai aceleiași familii, trebuie să respecte distanța respectivă?; în cazul de față, distanța socială de 2 metri este limpede că nu se respectă.

Guvernatorul R.B.D.D., Ion Munteanu, ne-a declarat: „Pe 15 iunie sistemul de eliberare a permiselor on-line va fi funcțional. Până atunci soluțiile sunt automatele, în număr de 5, după cum urmează:  2 în Tulcea, 1 la Corbu, 1 la Vadu, 1 la Murighiol. Dar, mai există și angajații ARBDD din teren care pot elibera permise.”

Conform ordinului de ieri, pescarii care pescuiesc în areale naturale au următoarele obligații, fără a fi sancționabile prin acest ordin:

  • respectarea legislației privind pescuitul recreativ;
  • purtarea măștilor la contactul cu personalul de control;
  • păstrarea distanței minime între pescarii recreativi;
  • evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari din zonă.

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns