Pe scurt

Condamnat pentru braconaj piscicol prins la Jurilovca

Conform comunicatului I.P.J. Tulcea, bărbatul în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în localitatea Jurilovca, a fost reținut și condus la Penitenciarul Tulcea pentru ispășirea pedepsei de privare de libertate, pentru 120 de zile.

În continuarea buletinului de presă se arată că alți trei bărbați au fost depistați pescuind fără licență:

 La data de 19 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Murighiol și Mahmudia au desfășurat mai multe activități în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

Astfel, în zona Brațului Sfântu Gheorghe – Marea Neagră ( Portița, Perișor, Periteașca),  polițiștii tulceni au despistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 – 33 de ani, din comunele Jurilovca și Mihai Bravu, care foloseau unelte de pescuit, de tip setci, neautorizate și fără licență.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării 8 setci, în lungime de 560 m, iar cantitatea de 30 de kg. de pește, a fost predată unei unități specializate, în vederea valorificării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Gărzii de Coastă Constanța – Grup Nave Sulina și specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării.

(G.D.)

Lasă un răspuns