Politică/Administrație

Conform sondajului IRES, Constantin Hogea candidează pentru primăria Tulcea din partea PSD

De azi a început să se desfășoare un sondaj IRES, la nivel național, pentru a determina intenția de vot la alegerile locale.

Surpriză pentru municipiul Tulcea, actualul primar, Constantin Hogea, este plasat ca fiind candidat din partea PSD. Ultimul mandat al primarului în funcție, din cele 4 consecutive, a fost obținut în calitate de independent după ce nu a mai îndeplinit, la momentul acela, criteriile de integritate fixate de PNL, reinventat, la rându-i, prin absorbția PD-ului lui Traian Băsescu.

Pentru județul Tulcea, întrebările IRES sunt, „Dacă mâine ar avea loc alegeri locale cu cine ați vota”:

  1. Pentru Președintele Consiliului Județean, Teodorescu Horia – PSD sau Șișcu George – PNL?
  2. Candidat la primăria municipiului Tulcea, Ștefan Ilie – PNL sau Constantin Hogea – PSD?
  3. Pentru Consiliul Județean, PSD, ALDE, PNL, USR, PMP, Pro România sau UDMR?
  4. Pentru Consiliul Local Tulcea, PSD, ALDE, PNL, USR, PMP, Pro România sau UDMR?

IRES este un institut de sondare de piață recunoscut cu aplecări spre stânga, cel puțin de când acesta era controlat de Vasile Dâncu, iar dacă PNL ar fi comandat un asemenea sondaj atunci de ce să arunce cu bănișorii spre alte conturi!? Până la încheierea sondajului, nu pot decât să presupun că acesta a fost comandat de PSD. În acest caz, actualul primar ori nu știe că a fost lipit de PSD și urmează să fie curtat dacă sorții îi sunt favorabili, ori vorbele sunt făcute, caz în care se schimbă radical ipoteza alegerilor, inclusiv cele județene.

Ovidiu Ghionu

foto:IRES

Lasă un răspuns