Contact

            Fundația ”LA PORȚILE DELTEI”– str. Gloriei, nr. 51, Tulcea

E-mail: deltadunariinews@gmail.com

Politica de confidențialitate

Intimitatea dumneavoastră este importantă pentru noi iar Fundația „LA PORȚILE DELTEI”, str. Gloriei, nr. 51, Tulcea are grijă să vă simțiți apărați pe platforma noastră. Documentul de mai jos, care conține explicațiile datelor pe care le colectăm vine în întâmpinarea acestor așteptări. Mai jos veți afla cum sunt colectate informații, care anume și cum vor fi folosite de către noi. De asemenea, veți ști să vă apărați sau să vă securizați contul.

Această politică de confidențialitate se aplică doar pe site-ul www.deltadunariinews.ro. Nu acoperim informațiile colectate de site-urile terțe, inclusiv cele partenere sau care au cumpărat spațiu de publicitate pe site-ul nostru.

Site-ul www.deltadunariinews.ro conține și link-uri către alte site-uri. Dacă dați click pe un material de pe alt site promovat de noi, nu răspundem pentru setările lor de intimitate. Vă recomandăm să citiți politica lor de confidențialitate în momentul când citiți informații de pe acestea.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrăm datele Dvs. cu caracter personal exclusiv în cadrul dispoziţiilor legale cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. Acestea sunt dispoziţiile Legii nr. 677/2001 și Regulamentul UE 679/2016 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date precum şi dispoziţiile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Conducerea, voluntarii şi împuterniciţii noştri au obligaţia de a respecta dispoziţiile cu privire la protecţia datelor conform normelor legale.

În legătură cu toate solicitările legate de datele dvs., de protecţia datelor în cadrul Fundația „LA PORȚILE DELTEI” sau orice întrebare/reclamație pot fi adresate către adresa de email: deltadunariinews@gmail.com

Scopul prelucrării datelor îl reprezintă:

Scopurile în care sunt prelucrate datele cu caracter personal de către Fundația „LA PORȚILE DELTEI”, sunt următoarele:

Comunicare prin e-mail. Putem folosi aceste informații pe care ni le-ați oferit pentru a vă trimite comunicări prin mesaje pe căsuța poștală electronică. Dacă v-ați înscris pentru unele dintre newsletterele noastre, vă vom trimite aceste informări pe adresa de mail comunicată. Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră. Vă puteți retrage abonarea de la newsletter oricând doriți.

Publicitate. Paginile noastre vor afișa reclame, multe dintre ele fiind influențate de opțiunile selectate de dumneavoastră și de preferințele de pe site și de pe conturile conexe. De exemplu, folosind informațiile colectate prin cookies, informațiile demografice de pe site-urile terțe și activitatea dumneavoastră pe site, putem să publicăm reclame care ar putea fi relevante preferințelor dumneavoastră (vezi Politica privind fișierele cookies).  Temeiul prelucrării este interesul nostru legitim de a menține accesul gratuit la website-urile noastre dar fără a ne afecta activitatea financiară.

Urmărim câte comentarii ale dumneavoastră au fost raportate ca și abuzive, care dintre raportările dumneavoastră au fost îndreptățite și ce comentarii relevante ați oferit. Important este să vă implicați și să raportați corect comentariile abuzive. Această prelucrare se bazează pe executarea unui contract la care Utilizatorii sunt parte sau pe o obligație legală care ne este impusă.

Abonamente. În scopul furnizării serviciilor, a livrării de bunuri și efectuării plăților în baza contractelor relevante, vă putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Această prelucrare se bazează pe executarea unui contract la care abonații sunt parte sau pe o obligație legală care ne este impusă.

Analiză statistică. Avem interesul legitim de a înțelege cum funcționează site-ul nostru, cum este citit și care ne este publicul. Pentru aceasta, agregăm datele din mai multe surse. Putem să folosim aceste date pentru a îmbunătăți anumite funcționalități, pentru a modifica secțiunile sau pentru a vă oferi cele mai relevante informații, în cea mai bună formă grafică posibilă.

Control al comportamentului. Delta Dunării News este o platformă a dezbaterii civilizate și oneste. Putem să folosim datele dumneavoastră personale pentru a împiedica orice activitate ilegală, interzisă pe site sau care lezează activitatea celorlalți pe site.

Concursuri. În legătură cu participarea dumneavoastră la diferitele concursuri organizate prin intermediul website-ului nostru, vă putem colecta și prelucra datele cu caracter personal, în scopul selecționării câștigătorilor, alocării premiilor și centralizării de rapoarte statistice cu privire la consumatori, precum și al comunicării cu dumneavoastră și alte persoane în legătură cu cele de mai sus. Această prelucrare se bazează pe interesul legitim al Fundației „LA PORȚILE DELTEI”, sau pe executarea unui contract la care dumneavoastră sunteți parte (de exemplu, când completați un formular de înscriere la un astfel de concurs) ori pe consimțământ, în cazul datelor cu caracter sensibil.

În aceleași condiții cu cele arătate, în funcție de caracterul sau natura unui anumit concurs, putem, de asemenea, să publicăm fotografiile, înregistrările video, înregistrările audio sau înregistrările audiovizuale cu dumneavoastră.

În cazurile în care vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal doar cu consimțământul dumneavoastră, vă vom solicita separat consimțământul, în mod transparent, atunci când furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal. Ulterior, veți putea să vă retrageți consimțământul în orice moment prin intermediul adresei de e-mail deltadunariinews@gmail.com. Cu toate acestea, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrări care a avut loc înainte de retragerea acestuia.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact  și adresa de reședință, în scopul posibilei exercitări a drepturilor sau a reclamațiilor noastre împotriva dumneavoastră în viitor. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile în cazul unor eventuale litigii.

Ce drepturi aveți și cum le puteți exercita?

Potrivit  Regulamentului  UE 679/2016 beneficiaţi de:

dreptul de acces;  puteți obține de la noi confirmarea că prelucrăm datele dvs. personale, precum și informații privind specificul prelucrării

dreptul la rectificarea datelor; puteți să ne solicitați să modificăm datele dvs. personale incorecte ori, după caz, completarea datelor care sunt incomplete.

dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);  puteți solicita ștergerea datelor personale atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le prelucrăm; (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor și noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale; (iii) datele sunt prelucrate contrar legii; respectiv (iv) datele trebuie șterse conform legislației relevante

dreptul la restricționarea prelucrării; în anumite condiții (dacă persoana vizată contestă exactitatea datelor, dacă prelucrarea este ilegală, dacă datele sunt solicitate opentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau dacă vă opuneți prelucrării datelor) puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. personale

dreptul la portabilitatea datelor; în măsura în care prelucrăm datele prin mijloace automate, puteți să ne solicitați, în condițiile legii, să furnizăm datele dvs. într-o formă structurată, utilizată frecvent și care poate fi citită în mod automat.  Dacă ne solicitați acest lucru, putem să transmitem datele dvs. unei alte entități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic

dreptul la opoziție și procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de pofiluri; vă puteți opune oricând prelucrărilor pentru scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al fundației, din motive care țin de situația dvs. specifică

dreptul la retragerea consimțământului în cazul prelucrării în scop de informare sau promovare; puteți să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimțământ

dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal; aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile

dreptul la o cale de atac judiciară; dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă împotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorități de supraveghere

dreptul de a fi notificat de către operator cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ale dvs.

Contact:

Pentru exercitarea drepturilor menţionate mai sus vă rugăm să vă adresaţi prin cerere scrisă prin e-mail la  deltadunariinews@gmail.com

Ce date sunt stocate de Fundația „LA PORȚILE DELTEI”?

Stocarea şi prelucrarea de date care nu au caracter personal (anonime) în scopuri interne legate de sistem şi în scopuri statistice

În cazul accesării paginii noastre de internet browser-ul Dvs. de internet transmite automat date (de ex. data şi ora accesării, adresa URL a paginii de internet care face trimiterea, fişierul accesat, cantitatea datelor transmise, tipul şi versiunea browser-ului, sistemul de operare, ) către serverul nostru, pe baza unor setări tehnice. Aceste date sunt colectate şi utilizate exclusiv în scop statistic şi în scop de analiză, de ex. pentru îmbunătăţirea experientei dvs, pe site.

Anumite date de trafic (cum sunt adresele IP sau alt identificatori ai dispozitivelor cu care ne accesati site-ul) pot fi în anumite circumstanțe date cu caracter personal și ca atare le vom trata ca atare.

Stocarea şi prelucrarea datelor cu caracter personale

Datele pentru serviciul newsletter.

La înregistrarea pentru serviciul nostru newsletter datele Dvs. sunt utilizate de Fundația „LA PORȚILE DELTEI”, în scopuri promoţionale și de marketing. Utilizarea încetează de îndată ce renunţaţi la serviciul newsletter. Puteţi renunţa oricând la serviciul newsletter prin dezabonare.

Utilizarea de cookie-uri

 Cookie-urile sunt mici fişiere text care sunt salvate de browser-ul dvs. de internet şi servesc pentru a face pagina noastră de internet per total mai uşor de utilizat, mai eficientă şi mai sigură. Cookie-urile nu cauzează daune computerului dvs. şi nu conţin viruşi. Puteţi împiedica instalarea cookie-urilor printr-o setare corespunzătoare a browser-ului dvs.

Pagina noastră online conţine cookie-uri. Cookie-urile salvează în special setările alese de dvs. De asemenea cookie-urile sunt utilizate de noi în scop statistic. Vă atragem atenţia asupra faptului că prin împiedicarea instalării de cookie-uri se poate întâmpla să nu puteţi utiliza toate funcţiile paginii noastre de internet

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Pentru informații sau solicitări în baza dreptului persoanelor vizate conform GDPR, vă puteti adresa la adresa de e-mail deltadunariinews@gmail.co

Fișierele cookie vor fi împărțite pe categorii:

Cookie-uri interne

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

Cookie-uri esențiale. Necesare pentru funcționarea site-ului. Putem folosi module cookie esențiale pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasă a conturilor de utilizator sau pentru a oferi funcții specifice site-ului.

Cookie-uri de măsurare a traficului. Ne permite să recunoaștem și să numărăm numărul de vizitatori și să vedem cum se deplasează vizitatorii în site când îl folosesc. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează site-ul.

Cookie-uri de funcționalitate. Este folosit pentru a vă recunoaște când vă întoarceți la Site. Acest lucru ne permite să personalizăm conținutul nostru pentru dvs., să vă salutăm după nume și să vă amintim preferințele dvs. (de exemplu, alegerea limbii sau regiunii dvs.).

Cookie de targetare. Înregistrează vizita dvs. pe site, paginile pe care le-ați vizitat și link-urile pe care ați dat click. Vom folosi aceste informații pentru a face site-ul și mai relevant pentru interesele dvs. De asemenea, există posibilitatea de a împărtăși aceste informații unor terțe părți, tot în scopul de a face site-ul mai relevant pentru dvs.

Third-party (terță-parte) cookies

Pe lângă cookie-urile proprii, este posibil să folosim și alte cookie-uri terță parte (third-party) pentru a raporta statisticile de utilizare a site-ului și pentru a îmbunătăți eforturile de marketing.

Urmărirea cookie-urilor/Tracking cookies. Urmăresc comportamentul pe site și îl conectează de alte valori care să permită o mai bună înțelegere a obiceiurilor de utilizare.

Cookie-uri de optimizare/Optimization cookie. Permit urmărirea în timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficiența acestora.

Cookie-uri pentru parteneri. Oferă partenerilor noștri metrici de conversie pentru a-și putea optimiza eforturile de marketing plătite.

În ce situații au terții acces la datele Dvs?

Informațiile colectate sunt destinate numai utilizării de către Fundația „LA PORȚILE DELTEI” și sunt comunicate doar următoarelor categorii de destinatari: terți furnizori implicați în mod direct sau indirect în procesele aferente scopurilor mai sus menționate (furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de consultanță, furnizori de servicii de procesare plăți, sponsori sau parteneri etc.) sau autorități publice abilitate de lege, în cadrul unei investigații pentru activități ilegale, dar doar în baza unui mandat legal.

Dacă vă implicați în activitate publică pe site, cum ar fi comentarii la articole, orice astfel de informație poate fi citită, colectată sau folosită de alții. Vă rugăm să fiți atenți la ce postați și la ce informații oferiți acolo.

Plugin-uri de reţele sociale

Pagina noastră de internet utilizează „plugin“-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de reţele sociale de pe pagina noastră de internet sunt marcate clar. La accesarea paginilor noastre de internet care conţin un plugin de reţea socială browser-ul Dvs. va realiza o conectare directă la serverul operatorului reţelei sociale. Conţinutul plugin-ului va fi transmis de serverul accesat al operatorului reţelei sociale direct către browser-ul Dvs. şi va fi integrat de acesta în pagina de internet. Prin integrarea plugin-ului operatorul reţelei sociale primeşte informaţia că aţi accesat pagina noastră. În cazul în care în timpul vizitării paginii noastre de internet este în derulare o sesiune de conectare valabilă la o reţea socială, vizita poate fi atribuită contului respectiv de utilizator. În cazul în care interacţionaţi cu plugin-ul, informaţia respectivă este transmisă operatorului de reţea socială şi este salvată acolo. Dacă doriţi să împiedicaţi colectarea datelor Dvs. de către operatorul reţelei sociale prin intermediul paginii noastre de internet, trebuie să vă deconectaţi (adică să vă delogaţi) de la serviciul operatorului de reţea socială înainte de vizitarea paginii noastre de internet.

De asemenea puteți seta preferințele privind transmiterea datelor din site-ul nostru din pagina Politica de utilizare Cookie-uri (link)

Informaţii privind scopul şi volumul stocării de date precum şi privind procesarea ulterioară, utilizarea şi drepturile de care beneficiaţi, precum şi posibilităţile de setare puteţi găsi în precizările operatorului de reţea socială referitoare la protecţia datelor, care nu au legătură cu această declaraţie cu privire la protecţia datelor. În privinţa operatorului „facebook“ găsiţi aceste directive la adresa https://www.facebook.com/policies/cookies

Fundația „LA PORȚILE DELTEI”, nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partenere.

Serviciul de analiză web Google Analytics

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiză web „Google Analytics“ al societăţii Google Inc. în scop statistic. Acest serviciu de analiză web utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la Utilizarea de cookie-uri). Prin cookie-uri sunt generate numai informaţii anonime cu privire la utilizarea paginii noastre de internet. Aceste informaţii sunt transmise către serverul societăţii Google Inc. într-un stat membru UE sau în afara UE (de ex. în SUA) şi sunt salvate acolo. Google Inc oferă un regim adecvat de protecția a datelor în SUA prin participarea în proiectul PrivacyShield – vezi detalii la https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnaNAAS

Societatea Google Inc. va transmite eventual informaţiile către terţi, în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege sau în măsura în care terţii procesează aceste date la comanda societăţii Google Inc. Nici noi şi nici societatea Google Inc. nu vom conecta adresa Dvs. IP cu alte date care sunt salvate de Google Inc. sau de către noi.

Pentru a gestiona dacă doriți sau nu trimiterea cookie-urilor spre serviciul Google Analitics, puteția accesa:  https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=en

Fundația „LA PORȚILE DELTEI”, nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partenere.

Serviciul de publicitate online Google ADSENSE

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de publicitate online „Google AdSense “ al societăţii Google Inc. în scop de servire a reclamelor online. Acest serviciu de livrare a reclamelor în website-ul nostru utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la Utilizarea de cookie-uri). Prin cookie-uri sunt generate numai informaţii cu privire la utilizarea paginii noastre de internet. Aceste informaţii sunt transmise către serverul societăţii Google Inc. într-un stat membru UE sau în afara UE (de ex. în SUA) şi sunt salvate acolo. Google Inc oferă un regim adecvat de protecția a datelor în SUA prin participarea în proiectul PrivacyShield – vezi detalii la https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnaNAAS

Societatea Google Inc. va transmite eventual informaţiile către terţi, în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege sau în măsura în care terţii procesează aceste date la comanda societăţii Google Inc.

Fundația „LA PORȚILE DELTEI” nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partenere

Pentru a gestiona daca doriți sau nu trimiterea cookie-urilor spre Google AdSense puteti accesa https://policies.google.com/privacy?hl=en

Vă menționăm că blocarea cookie-urilor catre Google poate avea implicații diverse, care nu au nicio legatură cu site-ul nostru (de exemplu când veți da click pe un anunț/reclamă din motorul de căutare www.google.ro pentru a ajunge în site-ul nostru, probabil Google.ro nu va permite încarcarea site-ului).

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online – ci doar că această nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele dvs, evidenţiate prin comportamentul de navigare.

Serviciul de publicitate online Google Double Click

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de publicitate online „Google DoubleClick “ al societăţii Google Inc. în scop de servire a reclamelor online. Acest serviciu de livrare a reclamelor în website-ul nostru utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la Utilizarea de cookie-uri). Prin cookie-uri sunt generate numai informaţii cu privire la utilizarea paginii noastre de internet. Aceste informaţii sunt transmise către serverul societăţii Google Inc. într-un stat membru UE sau în afara UE (de ex. în SUA) şi sunt salvate acolo. Google Inc oferă un regim adecvat de protecția a datelor în SUA prin participarea în proiectul PrivacyShield – vezi detalii la https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnaNAAS

Societatea Google Inc. va transmite eventual informaţiile către terţi, în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege sau în măsura în care terţii procesează aceste date la comanda societăţii Google Inc.

Fundația „LA PORȚILE DELTEI” nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partener.

Pentru a gestiona dacă doriți sau nu trimiterea cookie-urilor spre Google DoubleClick puteți accesa pagina http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Vă menționăm că blocarea cookie-urilor către Google poate avea implicații diverse, care nu au nicio legatură cu site-ul nostru (de exemplu cand veți da click pe un anunț/reclamă din motorul de căutare www.google.ro pentru a ajunge în site-ul nostru, probabil Google.ro nu va permite încărcarea site-ului).

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online – ci doar că această nu va mai putea ţine cont de preferinţeleşi interesele dvs, evidenţiate prin comportamentul de navigare.

 

Perioada de păstrare a datelor personale

Pentru a determina perioada pentru care datele personale vor fi prelucrate și păstrate, luăm în considerare durata contractuală până la îndeplinirea obligațiilor contractuale respectiv a scopului și termenele de arhivare prevăzute de dispozițiile legale în materie. Dacă doriți mai multe informații despre cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la adresa deltadunariinews@gmail.com.

În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în temeiul consimțământului dumneavoastră, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul dumneavoastră, cu excepția cazului în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade. În astfel de cazuri, vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective în scopurile relevante, sub rezerva oricărei obligații legale de a prelucra aceste date cu caracter personal și/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal în scopul exercitării drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Securitatea datelor

Pagina noastră de internet şi celelalte sisteme informatice ale noastre sunt protejate prin măsuri tehnice şi organizatorice împotriva accesului, modificării sau difuzării datelor Dvs. de către persoane neautorizate precum şi împotriva pierderii sau distrugerii datelor Dvs.

Este necesar să trataţi în permanenţă cu confidenţialitate datele Dvs. de acces şi să închideţi fereastra de browser când terminaţi vizitarea paginii noastre de internet.

Pentru transferul de date cu caracter personal utilizăm proceduri tehnice de criptare. Puteţi identifica transmiterea de date criptate (https) prin afişarea unui simbol de închidere, de ex. afişarea unui simbol de cheie sau lacăt în bara de statut a browser-ului Dvs.

Întrebari, Sugestii și Reclamații?

Aveți întrebări referitoare la protecția datelor, politica de utilizare cookie-uri sau la pagina noastră de internet? Nicio problemă, vă ajutăm cu placere deltadunariinews@gmail.com

Politica de colectare cookies

Aceasta politică se referă la cookie-urile și paginile web operate de Fundația „LA PORȚILE DELTEI”, str. Gloriei, nr. 51, CUI 13507928

Ce este un cookie?

Cookie-ul este un fişier de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) şi este complet „pasiv” (nu conţine programe software, viruşi sau spyware şi nu poate accesa informaţiile de pe hard driverul utilizatorului).

 

De asemenea, putem folosi “web beacons” (cunoscute și sub numele de “clear gifs” sau “pixel tags”) sau tehnologii similare pe site-ul nostru pentru a ne permite să știm dacă ați vizitat o pagină web sau ați primit un mesaj. Un “web beacon” este în mod obișnuit o imagine transparentă (deși poate fi și o imagine vizibilă), localizată pe o pagină web și  ne ajută să măsurăm succesul campaniilor de marketing și îmbunătățiți performanța site-ului nostru. De asemenea, acestea ne pot permite să vă raportăm vizualizarea unei pagini web către alte organizații. În multe cazuri, “web beacons” se bazează pe cookie-uri pentru a funcționa corect, astfel că blocarea cookie-urilor va afecta funcționarea lor.

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fişiere fac posibilă recunoaşterea terminalului utilizatorului şi prezentarea conţinutului într-un mod relevant, adaptat preferinţelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile Fundației „LA PORȚILE DELTEI” pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferinţele în materie de confidenţialitate online, publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înţelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permiţându-ne îmbunătăţirea structurii şi conţinutului lor, excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

Cum folosește site-ul nostru cookie-urile?

Folosim două tipuri de Cookie-uri: per sesiune şi fixe. Cele per sesiune sunt fişiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicaţiei (browser-ului web). Cele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioada definită de parametrii Cookie-ului sau până sunt şterse manual de utilizator.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

 

Conțin cookie-urile date personale?

Cookie-urile în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate şi, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie- urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcţionalităţi pentru utilizator. Aceste date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

 

Cookie-uri interne

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

  • Cookie-uri esențiale. Necesare pentru funcționarea site-ului. Putem folosi module cookie esențiale pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasă a conturilor de utilizator sau pentru a oferi funcții specifice site-ului.
  • Cookie-uri de măsurare a traficului. Ne permite să recunoaștem și să numărăm numărul de vizitatori și să vedem cum se deplasează vizitatorii în site când îl folosesc. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează site-ul.
  • Cookie-uri de funcționalitate. Este folosit pentru a vă recunoaște când vă întoarceți la Site. Acest lucru ne permite să personalizăm conținutul nostru pentru dvs., să vă salutăm după nume și să vă amintim preferințele dvs. (de exemplu, alegerea limbii sau regiunii dvs.).
  • Cookie de targetare și publicitate. Înregistrează vizita despre site, paginile pe care le-ați vizitat și link-urile pe care ați dat click. Vom folosi aceste informații pentru a face site-ul și mai relevant pentru interesele dvs. De asemenea, există posibilitatea de a împărtăși aceste informații unor terțe părți, tot în scopul de a face site-ul mai relevant pentru dvs. De exemplu, pe baza acestor tip de cookies pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator.

 

Third-party (terță-parte) cookies

Pe lângă cookie-urile proprii, este posibil să folosim și alte cookie-uri terță parte (third-party) pentru a raporta statisticile de utilizare a site-ului și pentru a îmbunătăți eforturile de marketing.

  • Urmărirea cookie-urilor/Tracking cookies. Urmăresc comportamentul pe site și îl conectează de alte valori care să permită o mai bună înțelegere a obiceiurilor de utilizare.
  • Cookie-uri de optimizare/Optimization cookie. Permit urmărirea în timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficiența acestora.
  • Cookie-uri pentru parteneri. Ofera partenerilor noștri metrici de conversie pentru a-și putea optimiza eforturile de marketing plătite.

Mai jos, puteți găsi mai mai multe detalii despre cum folosim aceste servicii pe site-url nostru și despre cum le puteți dezactiva. Fundația „LA PORȚILE DELTEI” nu îşi asumă răspunderea pentru directivele de protecţie a datelor şi procedurile paginilor internet partenere.

 

Plugin-uri de reţele sociale
Pagina noastră de internet utilizează „plugin“-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de reţele sociale de pe pagina noastră de internet sunt marcate clar. La accesarea paginilor noastre de internet care conţin un plugin de reţea socială browser-ul Dvs. va realiza o conectare directă la serverul operatorului reţelei sociale. Conţinutul plugin-ului va fi transmis de serverul accesat al operatorului reţelei sociale direct către browser-ul Dvs. şi va fi integrat de acesta în pagina de internet. Prin integrarea plugin-ului operatorul reţelei sociale primeşte informaţia că aţi accesat pagina noastră. În cazul în care în timpul vizitării paginii noastre de internet este în derulare o sesiune de conectare valabilă la o reţea socială, vizita poate fi atribuită contului respectiv de utilizator. În cazul în care interacţionaţi cu plugin-ul, informaţia respectivă este transmisă operatorului de reţea socială şi este salvată acolo. Dacă doriţi să împiedicaţi colectarea datelor Dvs. de către operatorul reţelei sociale prin intermediul paginii noastre de internet, trebuie să vă deconectaţi (adică să vă delogaţi) de la serviciul operatorului de reţea socială înainte de vizitarea paginii noastre de internet.
Informaţii privind scopul şi volumul stocării de date precum şi privind procesarea ulterioară, utilizarea şi drepturile de care beneficiaţi, precum şi posibilităţile de setare puteţi găsi în precizările operatorului de reţea socială referitoare la protecţia datelor, care nu au legătură cu această declaraţie cu privire la protecţia datelor. În privinţa operatorului „facebook“ găsiţi aceste directive la adresa https://www.facebook.com/policies/cookies

Serviciul de analiză web Google Analytics
Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiză web „Google Analytics “ al societăţii Google Inc. în scop statistic. Acest serviciu de analiză web utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la Utilizarea de cookie-uri). Prin cookie-uri sunt generate numai informaţii anonime cu privire la utilizarea paginii noastre de internet. Aceste informaţii sunt transmise către serverul societăţii Google Inc. într-un stat membru UE sau în afara UE (de ex. în SUA) şi sunt salvate acolo. Google Inc ofera un regim adecvat de protecția a datelor în SUA prin participarea în proiectul Privacy Shield – vezi detalii la https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnaNAAS

Societatea Google Inc. va transmite eventual informaţiile către terţi, în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege sau în măsura în care terţii procesează aceste date la comanda societăţii Google Inc. Nici noi şi nici societatea Google Inc. nu vom conecta adresa Dvs. IP cu alte date care sunt salvate de Google Inc. sau de către noi.

 

Pentru a gestiona daca doriti sau nu trimiterea cookie-urilor spre serviciul Google Analutics, puteți accesa:  https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=en

Serviciul de publicitate online Google Double Click

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de publicitate online „Google DoubleClick “ al societăţii Google Inc. în scop de servire a reclamelor online. Acest serviciu de livrare a reclamelor in website-ul nostru utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la Utilizarea de cookie-uri). Prin cookie-uri sunt generate numai informaţii cu privire la utilizarea paginii noastre de internet. Aceste informaţii sunt transmise către serverul societăţii Google Inc. într-un stat membru UE sau în afara UE (de ex. în SUA) şi sunt salvate acolo. Google Inc ofera un regim adecvat de protecția a datelor în SUA prin participarea în proiectul Privacy Shield – vezi detalii la https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnaNAAS

Societatea Google Inc. va transmite eventual informaţiile către terţi, în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege sau în măsura în care terţii procesează aceste date la comanda societăţii Google Inc.

 

Pentru a gestiona daca doriti sau nu trimiterea cookie-urilor spre Google DoubleClick puteti accesa pagina http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

 

Vă menționăm că blocarea cookie-urilor catre Google poate avea implicații diverse, care nu au nicio legatură cu site-ul nostru (de exemplu când veți da click pe un anunț/reclamă din motorul de cautare www.google.ro pentru a ajunge în site-ul nostru, probabil Google.ro nu va permite încărcarea site-ului)

 

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online – ci doar că această nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele dvs, evidenţiate prin comportamentul de navigare. 

 

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa Website-urile noastre. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

 

Pentru informații sau solicitări în baza dreptului persoanelor vizate conform GDPR, vă puteți adresa Ofițerului (Responsabilului) cu Protecția Datelor la adresa de e-mail deltadunariinews@gmail.com

 

De ce sunt cookie-urile importante pentru internet

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcţionarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experienţe de navigare prietenoase şi adaptată preferinţelor şi intereselor fiecărui utilizator.
Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online – ci doar că această nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele dvs, evidenţiate prin comportamentul de navigare.

 

Exemple de întrebuinţări importante ale cookieurilor:

  • Conţinut şi servicii adaptate preferinţelor utilizatorului – categorii de produse şi servicii.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reţinerea parolelor.
  • Reţinerea filtrelor de protecţie a copiilor privind conţinutul peInternet (opţiuni family mode, funcţii de safe search).
  • Limitarea frecvenţei de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afişări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevanţă pentru utilizator.
  • Măsurarea, optimizarea şi caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conţinut este vizualizat şi modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex. prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăţi site-urile în beneficiul utilizatorilor.

Întrebări, Sugestii și Reclamații?

Aveți întrebări referitoare la protecția datelor cu caracter personal? Contactează-ne la email-ul: deltadunariinews@gmail.com