Pe scurt

Container cu piese auto contrafăcute descoperit la Constanța


Mii de piese auto susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 1 milion de lei, depistate în Portul Constanța
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 2520 accesorii și piese auto, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
În data de 31.03.2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu bunuri ce aveau ca destinatar o societate comercială cu sediul social în județul Argeș.
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că, în interiorul containerului, se aflau 2520 accesorii și piese auto care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.
Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale, transmite Garda de Coastă

G.D.


Lasă un răspuns