În prim-plan

Controale în Delta Dunării

Monitorizare continuă și acțiuni de control antibraconaj în Rezervația Biosferei Delta Dunării

În conformitate cu Programul de Activități Planificate pentru luna septembrie al Comisariatului Regional Razim Sinoie al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, în vederea combaterii ilegalităților din domeniul piscicol s-au executat misiuni antibraconaj în Complexul lagunar Razim Sinoie în 8, 9 și 10 septembrie, atât ziua cât și noaptea.

Au acționat 6 inspectori ecologi având ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 36 de plase monofilament (1080 metri liniari), predarea la cherhana a 88 kg de pește și eliberarea în mediul natural a unui total de 244 de pești subdimensionați aflați în stare vie (șalău, caras, crap, biban, plătică).

La acest moment se desfășoară acțiuni de control pe întreg teritoriul RBDD.

Mai multe detalii privind regulile de desfășurarea activităților in Rezervația Biosferei Delta Dunării sunt disponibile pe pagina oficială de Internet a instituției: www.ddbra.ro .

Vă rugăm să le respectați pentru a păstra echilibrul natural al Deltei Dunării și în același timp a evita consecințele rezultate din aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege, comunică ARBDD.

O.G.

Lasă un răspuns