În prim-plan

Controale piscicole în Delta DunăriiÎn perioada 4 – 21 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, împreună cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Tulcea și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, fiind efectuate 30 de controale în Delta Dunării, în județele Tulcea și Constanța și la sediile mai mulor societăți comerciale.

Astfel, au fost indisponibilizate 286 de kilograme, de diferite specii de pește, constatate 5 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări, 2 persoane.

De asemenea, au fost indisponibilizate 166 de unelte de pescuit (159 de plase de tip setcă monofilament, 3 plase din fir textil și 4 plase de tip multifilament) în lungime totală de 6.640 de metri, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind de aproximativ 28.000 de lei.

Exemple:

1. La data de 5 ianuarie a.c., în satul Sinoe, județul Constanța, doi bărbați ar fi desfășurat activități ilegale de pescuit, fără autorizație și licență, folosind 50 de unelte de pescuit de tip setcă monofilament și capturând 110 kilograme de pește, din diferite specii.

Uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de peşte fiind ridicată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

În cauză, se efectuează cercetări.

2. La data de 19 ianuarie a.c., la sediul unei societăți comerciale din municipiul Tulcea, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării’’, împreună cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Tulcea, au descoperit 52 de kilograme de carne tocată din pește, pentru care reprezentatul societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Cantitatea de carne tocată din pește a fost confiscată, ulterior fiind sesizată Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, pentru a dispune conform competențelor.

În cauză, se efectuează cercetări.

OG


Lasă un răspuns