Politică/Administrație

Controale și amenzi la centrele de bătrâni și tineri din județul Tulcea


Comunicat de presă: Instituția Prefectului – Județul Tulcea

În baza prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, O.M.A.I. nr. 101/07.07.2023 și Ordinului Prefectului nr. 281/10.07.2023, în perioada 10 – 16 iulie 2023, în județul Tulcea, sub coordonarea conducerii Instituției Prefectului, reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență desfășoară controale în 35 de centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și în centrele rezidențiale destinate copiilor.
Echipele mixte sunt formate din reprezentanți ai structurilor județene menționate anterior, iar rezultatele verificărilor sunt centralizate de către Instituția Prefectului – Județul Tulcea, care întocmește rapoarte zilnice pe baza informațiilor transmise de către reprezentanții instituțiilor, pe care le înaintează către autoritățile centrale.
Pe parcursul primelor 5 zile de controale, perioadă de referință 10- 14 iulie 2023, au fost verificate 33 de centre din localitățile din judet, respectiv mun. Tulcea de către echipe mixte (la actiunile zilnice participand un numar de 22 inspectori, constituiți în 2 echipe, fiecare cu traseu separat). Activitățile de verificare continuă și în ziua de sâmbătă.
Până la acest moment au fost aplicate 75 de sancțiuni (amenzi și avertismente), cu un cuantum al amenzilor contravenționale de 177.9 mii lei. Până la aceasta dată, există o propunere de închidere definitivă, care se va materializa printr-o decizie a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Galați.

foto: newsweek


Lasă un răspuns