Deputatul PSD de Tulcea, Radu Anișoara, s-a speriat de ONG-uri
O postare recentă pe contul de Facebook a doamnei deputat de Tulcea, Anișoara Radu, a atras atenția. Aparent iritată de recentele acțiuni ale ministrului muncii, aceasta o acuză pe Violeta Alexandru de intenția de a privatiza „serviciile de recrutare și formare profesională în folosul unor ONG-uri prietene”. Spaima este ca să nu cumva să ajungem „#o țara condusă de ONG-uri si nu de Insitutii abilitate ale statului#”. Să lăsăm la o parte lipsa diacriticelor, se știe că un deputat este destul de ocupat pentru asemenea chestiuni minore, dar bine că s-au găsit haștag-urile pentru că titlul postării anunță întâiul descălecat al ONG-urilor în România.
Nu ne mai speriați, doamnă, de să ne sară din piept! Uitați ce zice site-ul ANOFM, agenție pe care doriți să o apărați: 72% dintre serviciile sociale din România sunt furnizate de către ONG-uri, iar dacă madam ministru, total nepregătită în opinia dvs. – și a mea în acest caz, dacă mă întrebați; a folosit pentru extinderea unor servicii și cuvântul recrutare, atunci să vedem ce părere are fostul senator, Dumitru Pelican, actualmente director executiv al Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) București, conform evz.ro: „Nu știți nimic!(nu se referea și la dvs. – n.n.). Doar un exemplu. Agențiile de ocupare a forței de muncă nu pot face recrutări, cum cereți dvs, asta demonstrează că nu cunoașteți nici măcar statutul și regulamentele de funcționare ale acestor agenții, ca să nu mai vorbim de activitatea lor efectivă.”
Cu recrutarea, mai treacă-meargă, dar să caracterizăm guvernul Orban drept ilegitim nu cumva e cam mult!? Dacă ilegitimul antamat este chiar nelegim, atunci, în calitate de deputat, comiteți o impardonabilă inexactitate. Guvernul Orban este tot atât de legitim pe cât era și guvernul Dăncilă, la adăpostul celor 45 de zile constituționale.
Poate că nu am înțeles pe deplin sensul acestui demers acordândui și un scor social – motivat de cele câteva „LIKE-uri”, dar ce mai contează, obiectivele dvs., în calitate de membru PSD, par să fi fost atinse: am mai ieșit pe sticlă – mai trebuie din când în când, să nu uite lumea; m-am luat de Orban; am pus o interpelare publică – fără a mă aștepta la un răspuns pentru că o consider pe respectiva „ex Ministru” și nu „ex-ministru”; am luat apărarea colegilor mei (de partid, desigur) de la AJOFM și, nu în ultimul rând, am aruncat-o pe aia cu angajarea tinerilor defavorizați și a persoanelor de peste 45 dea ani! Dacă nu a fost așa, spre liniștea dumneavoastră, doamna ministru demis este ținută ca în acestă perioadă să nu aplice politici publice ci „numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern”, după cum zice Constituția, deci și acela de a răspunde la întrebări și interpelări, în Parlament! Mai simplu, anunțata reformă a ANOFM, se amână!
Nu în ultimul rând, v-ați arătat indignată de politica de limitare, prin amenințare, a dreptului constituțional de exprimare al angajaților AJOFM. Mă asociez opiniei dumneavoastră și condamn ferm această atitudine discreționară dar, spre deosebire, nu uit, totuși, că prin legea specială funcționarii publici sunt ținuți în a-și exprima public opiniile politice. Nu am făcut eu această lege, nici ei, ci parlamentul cu majoritate PSD, condus la vremea aceea de Adrian Năstase.
Știu că sentimentul solidarității vă animă, că doriți să vă apărați colegii. Ei sunt cei mai buni, cei mai buni dintre membrii de partid!
Ovidiu Ghionu
foto: site-ul Camerei Deputaților