Politică/Administrație

Dosar penal pentru persoanele care părăsesc carantina

Ieri, 30 martie, a fost emisă Ordonanța militară nr.5 care aduce modificări esențiale articolului 3 din Ordonanța militară nr. 4.

Conform acestora, persoanele care nu respectă condițiile carantinei vor răspunde penal pentru părăsirea locului respectiv, fără aprobarea autorităților.

Persoanele care nu respectă condițiile izolării sunt și ele pasibile de întocmirea unui dosar penal.

Extras din Ordonanța militară nr. 5/30 martie 2020:

„Art.3 – (1) Alineatele (1) și (2) ale articolului 3 din Ordonanța militară nr.4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.257 din 29 martie 2020, se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(1) Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii.

(2) Persoanele care nu respectă condițiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune.” (2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României,”.

(O.G)

Lasă un răspuns