Pe scurt

Eveniment cultural la Tulcea: Vernisajul expoziției de pictură ”REînTOARCEREA”, semnată Alina Codin


La Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea continuă seria evenimentelor culturale. După conferința internațională de sâmbăta trecută, ce a avut ca temă ”Cazacii Dunăreni: Origini și Conviețuire în Dobrogea de Nord”, iată că azi, 12 aprilie, începând cu ora 18, în foaierul Bibliotecii se va produce vernisajul expoziției de picură ”REînTOARCEREA”, al artistului plastic Alina Codin.

”Țara aceasta mă inspiră. În spatele blocurilor gri al șoselelor gri pline de gropi, există o Românie colorată, veselă, plină de imaginație și inventivitate artistică”, se destăinuia autoarea într-un interviu pentru ”Republica”.

Criticul de artă Alice Diculescu, afirma pe site-ul Uniunii Artiștilor Plastici: ”(…)Artist extrem de voluntar în credința și misiunea ei de a fi, Alina este în primul rând un pasionat arzător al culorii; pentru că se aruncă cu o poftă visceral resimțită în tot ceea ce poate comunica roșul, galbenul, verdele și albastrul, evoluție pe care o descoperă gestual și o decodifică rațional. Instinctul pictural primit ca zestre a condus-o în lumea continuu vizibilă a peisajului spiritual românesc, acolo unde limbajul simbolurilor povestește instantaneu despre ceea ce a fost și ceea ce va fi; pentru că acesta este momentul reîntoarcerii Alinei Codin, unul personal, identificat – nimic nu este întâmplător – chiar cu acest an dedicat patrimoniului, cu locul unde trecutul întâlnește viitorul.”

Organizatorii: Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea, Asociația Culturală ”Misterele Dunării” și Uniunea Artiștilor Plastici, invită publicul tulcean să se bucure de lucrările expuse, în perioada 12 aprilie – 1 iunie. Expoziția este cu vânzare iar intrarea este, desigur, liberă.

(G.D.)

 

 


Lasă un răspuns