Pe scurtPolitică/Administrație

Garda de Coastă a confiscat anul trecut 1.800 kg de pește


În raportul anual de activitate Garda de Coastă prezintă o situație schematică a rezultatelor privind combaterea braconajului piscicol în anul 2022.

Conform acestuia, „Atât în urma cooperării cu alte autorități, cât și în urma misiunilor proprii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat un număr de 76 infracțiuni și 86 contravenții, au indisponibilizat 1.800 kg pește dintre care 73 kg sturion, și au confiscat 12.734 metri de plase și 12 ambarcațiuni.”

De asemenea, în raport se precizează că pe zona braconajului silvic, „Structurile Gărzii de Coastă au desfășurat activități de cooperare cu personalul Ocolurilor Silvice situate pe raza județelor Constanța și Tulcea precum și misiuni proprii pentru combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii de frontieră au întocmit un număr de 2 dosare penale și au aplicat 4 amenzi contravenționale în valoare de 15.900 lei, fiind confiscată o cantitate de 30 mc material lemnos. Totodată, au fost verificate în bazele de date 1.582 transporturi de material lemnos, nefiind constatate nereguli.

G.D.


Lasă un răspuns