În prim-plan

ICEM TULCEA: start pentru concursul de pictură ”Alexandru Ciucurencu”

În perioada 6 septembrie – 10 octombrie 2019, la Muzeul de Artă Tulcea din str. Grigore Antipa, nr. 2, se va desfășura BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE PICTURĂ ”ALEXANDRU CIUCURENCU”, la organizarea căruia participă următorii parteneri: Consiliul Județean Tulcea, Liceul de Arte ”George Georgescu” Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Tulcea.

Ce spun organizatorii:

”Expoziția – concurs este organizată în cadrul proiectului ”EXPOZIȚIA DE ARTE PLASTICE – 2019” , PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL CONSILIULUI JUDEȚEAN TULCEA.

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Organizatori: Consiliul Județean Tulcea, Liceul de Arte ”George Georgescu” Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea

Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Tulcea,

TERMENI ȘI CONDIȚII

  1. Participanții:

 Pot participa toți artiștii care sunt membrii Uniunii Artiștilor Plastici din România, precum și absolvenții/studenții instituțiilor de artă din țară.

  1. Lucrările:

◦ Se admit lucrări realizate în ultimii doi ani.

◦ Fiecare artist poate participa cu maxim două lucrări având dimensiunea minimă de 50×50 cm și maximă 100×100 cm (în situația în care vor fi mulți participanți înscriși, organizatorii își rezervă dreptul de a expune o singură lucrare care va fi selectată de comisia de concurs).

◦ Nu vor fi admise lucrări realizate în tehnici digitale ca printuri 2D sau 3D, fotografii. Se acceptă doar lucrări de pictură.

◦ Lucrările se transmit, în perioada 18 iulie – 31 august 2019, doar prin curier rapid (exclus servicii poștale clasice) la adresa ”MUZEUL DE ARTĂ TULCEA, STR. GRIGORE ANTIPA, NR. 2, 820009, TULCEA”. Plicul/coletul va purta mențiunea ”PENTRU BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE PICTURĂ ALEXANDRU CIUCURENCU”. Lucrările trebuie să fie bine împachetate și să ajungă în stare bună, gata de expunere. Obiectele apreciate de către specialiștii Muzeului de Artă Tulcea ca fiind în stare necorespunzătoare pentru expunere după despachetare, nu vor fi expuse.

◦ Este necesar ca lucrările să fie prevăzute cu sisteme de montare corespunzătoare. Lucrările care necesită agățarea pe perete, neprevăzute cu sistem de prindere corespunzător: două agățători plasate lateral, nu vor fi expuse.

◦ Pentru lucrările înrămate cu protecție, sticlă sau geam, se recomandă folosirea plexiglass.

◦ Fiecare colet va conține o prezentare succintă a autorului (maxim ½ A4) și datele specifice legate de lucrarea/lucrările expusă/e.

  1. Gestiune:

◦ Participantul este de acord și consimte că ICEM Tulcea are dreptul de a folosi, publica, distribui, copia, reproduce și a afișa imagini ale lucrărilor incluzând materiale imprimate și pe internet, în scop promoțional și de marketing. Se va edita un catalog care va fi trimis fiecărui artist participant la expoziție și care va fi lansat cu ocazia finisajului evenimentului (11 octombrie 2019).

◦ Având în vedere prevederile Regulamentului European privind protecţia datelor personale, intrat în vigoare la 25 mai 2018, ICEM Tulcea vă solicită acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, pe durata raporturilor de colaborare.

◦ Participantul este exclusiv responsabil pentru transportul obiectelor, la și de la Muzeul de Artă Tulcea. ICEM Tulcea și angajații săi nu sunt responsabili pentru eventualele deteriorări ale obiectelor care ar putea rezulta din împachetarea necorespunzătoare: incluzând, dar nelimitat la, vătămare cauzată de rulare și/sau de întindere a obiectelor.

◦ Transportul lucrărilor, atât la venire, cât și la plecare, se va face pe cheltuiala participantului, numai prin serviciile de curierat rapid. Transmiterea clasică, prin POȘTA ROMÂNĂ a lucrărilor nu se acceptă.

◦ Participanţii îşi pot ridica lucrările numai după închiderea expoziţiei şi, obligatoriu, până la data de 27.01.2020, dată după care organizatorii sunt absolviţi de orice obligaţie în legatură cu depozitarea şi protecţia lucrărilor trimise.

◦ Lucrarile premiate vor rămâne în cadrul ICEM Tulcea drept donaţie.

  1. Juriul:

◦ Va fi alcătuit din critici de artă, artiști plastici; componența nominală va fi comunicată ulterior.

  1. Premiile:

◦ Se vor acorda 3 premii (I, II și III) la care se adaugă 3 mențiuni.

◦ Valoarea premiilor este următoarea: Premiul 1 – 2.000 lei, Premiul 2 – 1.500 lei, Premiul 3 – 1.000 lei, 3 mențiuni – 500 lei fiecare (1500 lei)

  1. Etape.

◦ Preselecția

▪ În intervalul 18 iulie – 31 august 2019 sunt așteptate lucrările participanților, alături de formularul de înscriere prin curier rapid la adresa: Muzeul de Artă Tulcea, Str. Grigore Antipa, Nr. 2, Cod poștal 820009

▪ În funcție de numărul lucrărilor participante, comisia de concurs va selecta, pentru fiecare artist în parte, una, două sau nicio lucrare, decizia comisiei fiind evidențiată printr-un proces verbal de preselecție care va fi transmis tuturor participanților.

◦ Expoziția

▪ Va avea loc la Muzeul de Artă Tulcea, Str. Progresului, Nr. 32, Cod poștal 820009 în intervalul 6 septembrie – 11 octombrie 2019

◦ Selecția:

▪ În intervalul 6 septembrie – 10 octombrie 2019, juriul selectează lucrările premiate.

◦ Vernisajul expoziției:

▪ În data de 10 octombrie 2019 se face premierea și totodată va fi lansat catalogul expoziției.” , transmite comunicatul organizatorilor.

DDN

Lasă un răspuns