În prim-plan

Incendiu la un apartament din Tulcea


În această dimineață, în jurul orei 09:05, pompierii militari tulceni au fost solicitați să intervină la un incendiu, anunţat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, produs la un imobil de locuinţe tip bloc din municipiul Tulcea.
Au intervenit de urgenţă trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o autospecială de salvare la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la un apartament situat la primul etaj cu flacără și degajare mare de fum.
Pompierii au lichidat imediat incendiul și au acționat pentru evacuarea fumului din apartament. În locuință nu se afla nicio persoană, iar alți 5 locatari din apartamentele învecinate s-au autoevacuat.
Echipajul SAJ Tulcea, prezent la fața locului, a acordat primul ajutor unei femei, în vârstă de 70 ani, care prezenta un atac de panică, fără a se impune transportul acesteia la spital.
În urma producerii evenimentului au fost afectate holul și debaraua locuinței.
Cauza probabilă producerii incendiului este scurtcircuit electric.

RECOMANDĂRI
Pentru evitarea unor astfel de evenimente reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:
✅ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
✅ verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✅ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
✅ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa;
⛔️nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
⛔️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
⛔️nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent, transmite ISU Tulcea.

DDN


Lasă un răspuns