În prim-plan

Incendiu la un parc cu panouri fotovoltaice din Babadag

În jurul orei 12.00, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată în interiorul unui parc cu panouri fotovoltaice din apropierea localității Babadag. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Babadag și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.
La momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 4 ha de vegetație uscată și la 1 cămin de vizitare a cablurilor ce transportă curent electric.
Prin eforturi susținute, pompierii au reușit lichidarea incendiului după aproximativ 4 ore de la momentul sosirii la locul intervenției.
În urma incendiului au ars aproximativ 11 ha de vegetație uscată, un transformator electric în proporție de 50%, 5 cămine de vizitare a cablurilor ce transportă curent electric, 9 tablouri de conexiune, iar 20 s-au degradat.
Au fost salvate 2 transformatoare, panouri fotovoltaice cu legăturile de cablu aferente și 3 ha din suprafața parcului.
Urmează ca pompierii să stabilească de la ce a izbucnit focul și la ce sumă se ridică pagubele, precizează comunicatul ISU Tulcea.

G. D.

Lasă un răspuns