În prim-plan

Incendiu pe o navă cargo, în portul Tulcea

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23.55, la o navă sub pavilion Panama ancorată în rada Portului Tulcea. Nava efectuează un voiaj de la Reni (Ucraina) către Alexandria (Egipt) și este încărcată cu porumb. Echipajul este format  din 18 membri.

Căpitănia Zonală Tulcea a alertat ISU Delta Tulcea și a dispus deplasarea la fața locului pentru asistență a remorcherului Farul al Administrației Fluviale a Dunării de Jos  R.A Galați. Totodată, o echipă operativă  din cadrul Căpităniei s-a deplasat cu șalupa Autorității Navale Române pentru a  coordona intervenția.

Incendiul a fost localizat în bordul tribord, la nivelul cabinelor echipajului de pe puntea principală. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00.

La fața locului  a ajuns și o șalupă ambulanță la bordul căreia au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 4 membri ai echipajului care au suferit atacuri de panică și se aflau într-o ușoară stare de hipotermie.

Din primele verificări, incediul ar fi izbucnit din cauza unui aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat în cabina bucătarului. Au fost afectate 3 cabine și holul de acces din zona acestora.

Nu există urme de poluare, iar navigația în zonă nu a fost afectată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea, transmite comunicatul ANR.

Maximus I este un cargo de mărfuri generale, fabricat în anul 2004, are o lungime de 128 m și poate transporta o încărcătură de 6.177 tone.

O.G.

Lasă un răspuns