În prim-plan

Începe „Luna incendiilor în Deltă”


În fiecare an rulează același film, echipajele ISU „Delta” Tulcea trebuie să facă față unor valuri de incendii provocate de diverși indivizi, pe tot teritoriul Deltei Dunării.

O mare parte din resursele Inspectoratului pentru Situații de Urgență se irosesc prin intervenții la incendii provocate intenționat în zone din Deltă. Oameni și materiale, zi și noapte, transpirație și înjurături, cam așa se prezintă activitatea echipajelor de pompieri trimise să lupte cu focul.

Zeci de mii de hectare de vegetație ard în fiecare an după voia unor demenți care știu că niciodată nu pățesc nimic. Comunitățile cunosc făptuitorii, îi știe și organul, dar anchetele făcute pe genunchi nu găsesc niciodată vreun posibil suspect, ce să mai vorbim de atragerea unei răspunderi. În decursul ultimilor ani, vreo 30, nimeni nu a răspuns pentru asemenea faptă.

În primăvara anului trecut Sulina și alte localități au fost în pericol iminent de a se aprinde din cauza acestor incendii. Milioane de ființe sunt arse de vii numai ca să aibă vaca stuf regenerat, proaspăt. Este vorba de vaca ce aduce o subvenție consistentă, cu singura proprietate că este, există, deoarece carnea animalelor din baltă este tare, improprie pentru consum. De lapte nici nu poate fi vorba!

Așa arată „peisajul” de primăvară din frumoasa și „protejata” Delta Dunării, cu rotocoale imense de fum vălurind cerul după placul unor alienați. Oare ce mai aduce „sezonul” acesta!?

Ovidiu Ghionu

foto: ISU Tulcea


Lasă un răspuns