În prim-plan

Ion Tițoiu, atelier și expoziție de gravură

„Fabrica de gravură Ion Tițoiu” la Muzeul de artă Tulcea

Comunicat de presă

Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-dobrogean din cadrul Institutului de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea anunță desfășurarea la Muzeul de artă Tulcea a expoziției-atelier intitulată „Fabrica de gravură Ion Tițoiu”.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc vineri, 4 august, începând cu ora 13:00, la parterul Muzeului de artă Tulcea, din str. Grigore Antipa nr. 2.  

Cuprinzând un spațiu amenajat similar unui atelier de gravură, cu două prese și plăci de gravură realizate de către artistul Ion Tițoiu pe parcursul carierei sale, evenimentul va include debutul editorial al curatoarei expoziției, artista Iulia Mihalcea, care își va lansa volumul „Bric à brac”.

Invitați de onoare ai maestrului sunt artiștii Nicolae Alexi, Marieta Besu și Aurel Bulacu, alături de criticul de artă Ana Amelia Mădălina Dincă. De asemenea, va fi prezent pentru o vizită de lucru și maestrul grafician Leonte Năstase. Alături de alți invitați surpriză, artiști și critici de artă, evenimentul promite a fi unul de înaltă ținută.

 Întemeietorul primei școli de gravură din Dobrogea (21 august 1978), maestrul Ion Tițoiu s-a născut la Straja (jud. Constanța) pe 21 august 1949. A debutat în anul 1972 la Galeria „Dalles” din București. În 1978 a absolvit Institutul de Artă „N. Grigorescu” din București, unde i-a avut profesori pe Eugen Popa și Gheorghe Ivancenco. În 1980 devine membru al UAP România, filiala Constanța iar în 1992 membru al Asociației Internaționale de Arte Plastice (AAIAP)- UNESCO, Paris. În anul 2001 avea să devină cetățean de onoare al orașului Techirghiol iar în 2009 al municipiului Constanța. Cariera sa, desfășurată pe parcursul mai multor decenii, a fost marcată de numeroase expoziții personale și colective, atât în țară cât și în străinătate.

Expoziția va putea fi vizitată până la finalul lunii august, de marți până duminică, între orele 9:00-17:00 (ultima intrare la 16:30).

Lasă un răspuns