În prim-plan

Jucării contrafăcute confiscate de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 146.000 lei.

          În luna octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

           În urma controlului, au fost descoperite 1392 jucării (mașinuțe) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

          Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 11.11.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

          De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este o femeie, cetăţean român, în vârstă de 39 de ani.

          Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 146.210 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Bunuri  nedeclarate și susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare de

peste 596.000 lei, descoperite într-un autocamion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit într-un autocamion venit din Turcia, bunuri în valoare de peste 596.000 lei, nedeclarate și susceptibile a fi contrafăcute.

          În perioada 07 – 11.11.2019 , poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud asupra unui autocamion cu semiremorca sosit din Turcia, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Prahova.

          În urma controlului, au fost descoperite 11.830 bunuri (articole vestimentare, textile) nedeclarate organelor vamale, dintre care 1.240 articole susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

          Bunurile nedeclarate și cele susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 596.225 lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

          În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun, informează Garda de Costă prin purtătorul de cuvânt.

(G.D.)

Lasă un răspuns