Lansare de carte: Dinamica rituală a tradițiilor de peste an

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „ Gavrilă Simion” Tulcea, anunță lansarea volumului „Dinamica rituală a tradițiilor de peste an” (Tradiții emblematice ale etniilor din Dobrogea de Nord), al cărui autor este dr. Alexandru CHISELEV.

Evenimentul va avea loc „joi, 20 februarie 2020, la ora 18:00, la Casa Avramide din  str. Progresului, nr. 32.

Cartea, apărută la Editura Ex Ponto în anul 2019, va fi prezentată de prof. univ. dr. habil. Narcisa Alexandra ȘTIUCĂ, de la Universitatea din București, Departamentul Studii Culturale.

”Prezentul volum are la bază teza de doctorat elaborată în perioada 2016-2019, sub coordonarea Doamnei prof. univ. dr. habil. Narcisa Alexandra Știucă, în cadrul Școlii Doctorale – Facultatea de Litere (Specializarea Studii Culturale) a Universității din București.” Alexandru Chiselev

„Creionarea profilurilor identitare pe care o realizează autorul pentru bulgari, greci, turci, tătari, ruși-lipoveni și ucraineni este de un deosebit interes antropologic, punând în relație strategiile identitare, negocierea granițelor și evidențierea cu fenomene precum aculturația, bricolajul și sincretismul.” Narcisa Alexandra ȘTIUCĂ.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Muzeului de Etnografie și Artă Populară (tel. 0240/ 516204).

(O.G.)

Lasă un răspuns