În prim-plan

Liceul Teoretic „Educational Center” – Cambridge School of Constanța se pregătește de „UK Universities Tour”

Liceul Teoretic „Educational Center” – Cambridge School of Constanța organizează, în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie 2019, cea de-a doua ediție a UK Universities Tour.

La excursie vor participa 24 de elevi și profesori ai școlii noastre și vor vizita 7 universități de renume din nordul Angliei și Scoția: New Castle  University, The University of Sunderland, University of Glasgow, University of Dundee, Abertay University, University of Edinburgh și Durham University.

UK Universities Tour le oferă elevilor din cadrul Cambridge School of Constanța oportunitatea de a dialoga în mod direct cu reprezentanți ai universităților britanice – profesori și studenți, precum și de a vizita facilitățile disponibile în timpul studiilor: spații de învățământ, cazare, biblioteci, laboratoare, săli de sport etc.

„Legătura dintre liceu și universitate este incredibil de importantă și ne propunem să îi sprijinim și să îi îndrumăm pe elevii noștri, astfel încât ei să poată opta pentru o universitate care să li se potrivească cel mai bine ca indivizi. Prin intermediul acestei excursii, elevii vor dobândi o perspectivă inedită și extrem de valoroasă asupra ofertelor educaționale, cursurilor, vieții din campus, facilităților, zonei rezidențiale, costurilor și oportunităților de finanțare. Toate aceste informații le vor permite tinerilor elevi să ia decizii temeinic documentate cu privire la viitoarele lor obiective educaționale”, precizează prof. Nicoleta Grigoraș, Director al Liceului Teoretic „Educational Center” – Cambridge School of Constanța.

Ediția anterioară a UK Universities Tour s-a dovedit a fi un real beneficiu pentru toți participanții – atât pentru absolvenții de liceu, promoția 2018, care au fost acceptați la universitățile Gloucestershire, Nottingham și Birmingham, cât și pentru colegii lor mai tineri, pentru care oportunitatea de a studia la una dintre universitățile vizitate a reprezentat o motivație suplimentară, concretizată în creșterea randamentului școlar. Drept urmare, 30% dintre elevii clasei a X-a au obținut diplome ICE (International Certificate of Education) cu calificativul Distinction și 70% cu calificativul Merit, la finalul programului IGCSE (International General Certificate for Secondary Education), transmite departamentul de marketing al liceului.

(O.G.)

Lasă un răspuns