Politică/Administrație

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, la Tulcea

Miercuri, 2 martie, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a efectuat o vizită de lucru în județul Tulcea, pentru a analiza situația din teren a primirii refugiaților ucraineni care ajung pe teritoriul țării noastre.

După discuțiile purtate la sediul Consiliului Județean Tulcea cu oficialii tulceni, în care a fost prezentată situația de la frontiera cu Ucraina,  ministrul Gabriela Firea a ajuns la internatul Colegiului Economic „Delta Dunării“ acolo unde, la momentul de față, sunt cazate 22 de mame cu 38 de copii ucraineni. A dus ajutoare și a purtat discuții cu femeile venite din Ucraina, asigurându-le de tot sprijinul în vederea obținerii documentelor oficiale (prin Ambasada Ucrainei în României).

Vizita de lucru s-a încheiat la Isaccea, acolo unde a discutat atât cu românii implicați în procesul de primire a refugiaților, dar și cu ucrainenii care fug din calea războiului.

„Suferința, teama și îngrijorarea se citesc în ochii copiilor, mamelor și bunicilor ucraineni care au fugit din calea bombelor. Este cumplit! Am ajuns în această după-amiază în punctul de trecere al frontierei din Isaccea, județul Tulcea. La televizor și în poze se poate vedea nenorocirea, dar când ajunge bacul plin de refugiați pe mal, se și simte! În punctul de trecere al frontierei, reprezentanții autorităților locale și asistenții sociali au grijă de ucrainenii care ajung în România. Avem copiii care au ajuns la noi fără părinți. Angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea vorbitori de limbă ucraineană și rusă sunt în prima linie”.

Amintim faptul că miercuri, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Consiliului Județean Tulcea, președintele Horia Teodorescu a precizat că va discuta cu ministrul Gabriela Firea în vederea acordării  de sprijin pentru familiile de refugiați ajunși în România: „Mama și copilul trebuie să fie principala prioritate la momentul actual“, a spus președintele Teodorescu.

La Isaccea există asistență medicală, dar și echipe de psihologi pentru copiii care și-au părăsit căminele și au ajuns în România, spune și prefectul Alexandru Dan Munteanu, precizează comunicatul CJ Tulcea.

Lasă un răspuns