Pe scurt

Motor de barcă furat în Suedia plimbă turiști în deltă

Motor de barcă în valoare de 50.000 lei, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, un motor de barcă, bun căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia.

În data de 02.09.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate, pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.
Astfel, în zona plajei din Sulina, poliţiştii de frontieră au verificat o ambarcațiune care aparține un cetățean român.


În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Suzuki, de 200cp, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.
Persoana în cauză a precizat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului şi despre faptul că este căutat de către autorităţile din Suedia.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, iar motorul în cauză, în valoare de 50.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor, transmite garda de Coastă

Lasă un răspuns