Reporter pe teren

În natură, pe gunoaie!

Cine își mai face iluzii că va găsi un loc curat de pescuit se înșeală amarnic. Bunăoară, pe întinsură, între Bogdaproste și Dovnica, locurile de pescuit arată ca niște mini depozite de deșeuri.

Te poți îmbolnăvi numai dacă stai ceva timp acolo, în mirosurile de toaletă ce emană din mai toate alveolele făcute de pescari. Depinde cum îți e norocul cu vântul. Chiar dacă ai adierea de partea ta tot trebuie să-ți aloci 20-30 de minute să strângi gunoaiele altora și nu din cauza posibilei amenzi ci pentru că, efectiv, nu se poate pescui.

Am crezut că la câtă tevatură este pe FB cu gunoaiele din deltă lumea s-a mai civilizat a înțeles că trebuie să lase natura în pace dacă vrea să o păstreze. Toți se dau mari ecologiști și iubitori de natură dar uită să ia gunoiul când pleacă. Îl pun bine după un copac, ascuns vederii și gata, au rezolvat problema. De ce să-l mai ia în barcă că oricum nu are unde să-l arunce.

La Crișan nu există nicio pubelă pentru gunoiul lăsat de turiști. În cel mai bun caz aceștia trebuie să-l ducă înapoi la pensiunea de domiciliu sau să-l lase pe undeva lângă micile pubele stradale, poate l-o lua careva. ”Rezervația” nu face nimic, primăria nu face nimic. Sunt sigur că dacă eram în altă țară ar fi fost cu totul altfel.

Să nu creadă cineva că, dacă am strâns gunoaiele altora am plecat cu 5 saci în barcă, cu bagajele noastre cu tot. Ba, bine că nu! Am luat numai ce a fost al nostru și restul le-am lăsat frumușel acolo unde erau, pentru cei care se ar trebui să se ocupe de ele… .

Aș fi fost curios dacă la anul le-aș fi găsit la locul lor dar cu siguranță nu voi mai veni pe aici, nu am niciun motiv: pește nu mai este, prețurile sunt mult prea mari și numai ca să fac curat după alții, parcă nu prea merită!

O.G.

Lasă un răspuns