În prim-planReporter pe teren

Nici o zi fără braconaj în Deltă

25 kilograme de sturion redate mediului natural

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, ocazie cu care au descoperit 25 kilograme de sturion și 135 kilograme de crap și sânger, pescuit ilegal.

În data de 02.05.2022, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, acționând împreună cu lucrători A.R.B.D.D., în zona localității Sf. Gheorghe, au descoperit în apă 6 unelte de pescuit de tip setcă cu fir textil, cu captură de aproximativ 108 kg pește specia crap și 27 kg pește specia sânger.
Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, unele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră desfășoară activități specifice pentru identificarea autorilor.


Tot în acea zonă au mai descoperit 2 unelte de pescuit tip setcă cu fir textil, cu 6 exemplare vii din specia sturion, aparținând unui tânăr de 22 de ani.
Peștele a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanei depistate, iar ambarcațiunea folosită, împreună cu motorul aferent, în valoare de 25.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, precizează Garda de Coastă.

O.G.

Lasă un răspuns